Doorgaan naar hoofdcontent

De ontdekkers bloggen!

Wat hebben ze ontdekT @ de Pont in week 1?
Daarover schreven schreven 
Thomas, Netanel, Faisaa en Elyze deze korte teksten

Thomas
Hallo ik ben Thomas Verberne. (12 jaar)
Ik zit bij atelier ontdekT @ de pont. Dit heb ik vorige week geleerd.
Wat nu de pont eigenlijk is van binnen  ik wis het eerst niet.

Wat kunst is ik dacht eerst schilderijen alleen maar ook beelden.
Er is kunst van kunstenaars van nu dus soms zie je af en toe lopen.

Levi
Ik heb een keer binnen gekeken in de Pont.
En ik ben bij de dirikteur langs geweest.
En ik ben hooftbewaker gewoorden.
En dat vind ik leuk.

Nethanel
Wij hebben veel ontdekt.
Dingen die niet zo lang geleden gemaakt zijn.
Van kunstenaars die nog leven en dat ik beveiliger ben.
Je mag alleen met handschoenen aanraken.
- Datascaptor ontdekR

Faaisa
Heel veel kunst en nieuwe dingen geleerd. Bijv…
... dat een kunstwerk werd gemaakt door folie, een pop die van folie.
... engel die leek als of hij van steen is gemaakt.
... die schilderijen van bruine mensen
… en er waren volgens mij 5 of 6 witte mensen en een meisje dat zich schaamd.
… niet de schilderijen aanraken
… en om van de buurt en de datasector
… en handschoenen die je alleen maar groene kamer aanraken
… directeur

Elyze 
Ik heb veel mee gemaakt.
En ik heb er veel zin in de volgende les.
En ik heb er iets van geleerd. Met de machintje gewerkt datasexoter.
We zijn naar de directeur geweest.
En ik dacht dat de Pont saai was maar het is toch heel leuk.

Foto van links naar rechts: Faisaa, Elyze, Thomas, Natanel en Levi

Reacties

Populaire posts van deze blog

ondekT museumroute afgesloten

Dinsdag 17 april was de afsluiting van ontdekT met een museumroute. Vier ambassadeurs namen ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's en vrienden mee op excursie. TextielMuseum 
In het TextielMuseum liepen we via de Wollendekenfabriek en het TextielLAB naar de expositie Kleur en Abstractie. Dat is een heel bijzondere expositie. Manon en Femke hebben echte ambassadeurs wat verteld over 'hun' kunstwerk.

Manon vertelde over een mooi werk van Harry Boom. Ze daagde ze de bezoekers uit om eens goed te kijken naar dat kleurrijke werk. "Ga maar eens naar achteren en kijk naar het kunstwerk. Welke kleur zie je het meest? En als je naar voren komt, is dat dan hetzelfde?"

Femke vertelde over een kunstwerken van Madeleine Bosscher. Het werk heet cirkel geel-zwart maar de ambassadeurs hebben het tot lampenkap gedoopt. We leerden waar het van gemaakt is en dat het uit meerdere lagen bestaat. "En hoe komt het nou dat je denkt dat het een 3D werk is?" 

De Pont
In de…

ontdekT: compositie en waarom De Pont suppoosten heeft

Compositie ... compo-wat?! Als je kunst kijkt, is het handig als je wat 'kijk'woorden kent zodat je weet hoe je een kunstwerk kan bekijken en beschrijven. Compositie is zo'n woord. Suppoosten zijn zaalwachters. Maar waarom heeft het museum die eigenlijk? 
Eerder hebben we in De Pont rondgelopen met de datasceptor om enkele kunstwerken te bekijken en beluisteren. De datasceptor is een audio-rondleiding die ook voor kinderen leuk is. Het is zelfs wat begrijpelijker dan sommige van de lange teksten die bij kunstwerken staan. Die staan namelijk vol moeilijke woorden. Dat ontdekten we deze keer. Omdat het soms handig is, de betekenis van woorden die bij kunst kijken horen,  hebben we het vandaag over compositie gehad. We hebben naar de compositie van een metalen kunstwerk gekeken, met driehoeken op elkaar en gesmolten metaal langs de muren. Ook onderzochten we een fotokunstwerk van … een oude wastafel. Raad maar eens welke kunstwerken dat zijn als je in het museum bent! Met ont…

ontdekT: golven en cirkels

Al weer 3 keer zijn de ambassadeurs van ontdekT naar het museum geweest om zich te verwonderen èn om een mooie museumtour te bedenken. Deze tour is op dinsdag 19 juni. 
In het TextielMuseum hebben we onder begeleiding van Tiffany Schepers, kunstenaar èn museumrondleider eens goed gekeken naar een speciale weeftechniek van een werk dat bij de expositie Kleur en abstractie, generaties in dialoog hangt. We snappen nu een beetje hoe je golven in een weefsel krijgt. Dat kan bijvoorbeeld als je de draden die van boven naar beneden in een weefsel zitten, de kettingdraden, een stuk niet mee weeft.
In beide musea is veel te zien en te ontdekken. Wat ook erg leuk is, is dat je in het TextielMuseum een doe-hoekje hebt. 
<< We zitten daar niet elke week maar afgelopen dinsdag, konden we het niet laten!  
De strepen en cirkels van kunstenaar Sean Scully In De Pont hebben we de nieuwe expositie van Sean Scully bestudeerd. Deze meneer is geboren in Ierland, verhuisd naar Engeland en woont al j…